Rookmelder

Artikelnummer BE1481

Wist u dat uw neus in diepe rust is als u slaapt? Hierdoor wordt u bij brand niet wakker van de rook. Omdat elke se­conde telt is tijdige alarmering essentieel. Als u slaapt blijft de rookmelder wakker.

Rookmelder in het kort

  • De rookmelder is zowel optisch (reageert op rookontwikkeling) als thermisch (reageert op te hoge of snel stijgende temperatuur)
  • Geeft bij beginnende brand en rookontwikkeling zowel een geluid als een signaal aan ontvangers
  • 50 meter bereik afhankelijk van radiofrequentie en kenmerken van de woning
  • Werkt minstens 2 jaar op standaard batterijen
  • Geeft waarschuwing als batterij bijna op is
  • Geeft waarschuwing bij vuil
  • Ook geschikt voor horende personen
Rookmelder

“Ik ben erg blij met de bel, wekker en brandmelder. Het geeft mij een veel zekerder gevoel en ik voel me veiliger in huis”

Jantje Wiersema-Tees (76 jaar)
Lees meer klantervaringen


Hoe werkt de rookmelder?

Deze rookdetector maakt deel uit van het Visit bereikbaarheids- en veiligheidssysteem, ook wel bekend als het wek- en waarschuwingssysteem, waarmee u uw huis in het oog kan houden. De melder monteert u in het midden van het plafond, minimaal 50 cm van de wand. Plaats rookmelders op uw vluchtroute. In woningen met meerdere verdiepingen, moet op elke verdieping minimaal één rookmelder worden geïnstalleerd. Vanaf 1 juli 2022 is het nieuwe bouwbesluit in gegaan: u bent verplicht om op elke verdieping met verblijfsplaats een brandalarm te plaatsen. Extra melders worden aanbevolen voor elke (slaap)kamer.

De rookmelder wordt geactiveerd door rook en temperatuur. Naast een hard geluid ontvangt u een signaal op uw ontvangers. De rookdetector is dus ook geschikt voor horende personen. Vervang elke 2 jaar de batterijen om verzekerd te zijn van een betrouwbare werking.

Vergoeding vanuit basisverzekering mogelijk

Deze rookmelder maakt deel uit van het Visit bereikbaarheids- en veiligheidssysteem, ook wel bekend als het wek- en waarschuwingssysteem, waarmee u uw huis in het oog kan houden. Bent u slechthorend of doof? Dan kunt u een wek- en waarschuwingssysteem vergoed krijgen vanuit de basisverzekering als u voldoet aan de vergoedingsregels van uw zorgverzekeraar.

Geheel vrijblijvend

In de verpakking

  • Rookmelder
  • 2x 1,5 V AA-batterijen
  • Schroeven en muurpluggen

Accessoires

Naast schroeven kunt u de rookdetector ook bevestigen met de magnetische montageset.

Download de handleiding van de BE1481 Rookmelder

Download de medical device regulation (MDR) met belangrijke gebruikersinformatie

Scroll naar boven