Welke solo-apparatuur gebruikt u?

Ik gebruik de Bellman Domino Pro, met een neklus. Ik heb voor dit merk gekozen met name om het gebruiksgemak en de vormgeving. De mogelijkheid om de toon in te stellen van de microfoon helpt mij enorm. Ik heb vaak moeten zeggen “ik hoor je wel, maar ik versta je niet.” Dat is nu voorbij.

Door de toonhoogte in te stellen wordt de kwaliteit van het geluid voor mij beter en goed verstaanbaar. Ook wilde ik een oplossing voor verstaan in rumoer. Met mijn solo apparatuur kan ik de microfoon instellen of rondom- of richtingsgevoelig, hierdoor hoef ik mij minder te concentreren en ik kan zo op deze manier langer op bijvoorbeeld een verjaardag blijven en actief deelnemen in gesprekken zonder dat ik vermoeid raak.


Waar gebruikt u uw solo apparatuur voor?

In het begin voor het volgen van een cursus Spaans, maar ik neem de apparatuur tegenwoordig overal mee naar toe: naar verjaardagen, visite, uit eten, naar musea, thuis of op visite. Zelfs ook voor de televisie.

DOMINO_Pro

Heeft u tips en adviezen op het gebied van de apparatuur?

Ik heb geen tip of advies qua apparatuur, die spreekt voor zich. Wel wil ik graag een advies geven over de psychologische drempel die er is. Ik heb zelf ook lang gewacht voordat ik er aan begon, maar nu ik het gebruik denk ik “had ik de stap maar eerder gezet.” Er gaat een wereld voor mij open. Mijn leven is er op sociaal vlak enorm op vooruit gegaan. En door het feit dat ik mij minder hoef te concentreren op gesprekken hou ik meer energie over.

Listen to life!